«Επιλογή χωρίς μοριοδότηση για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Επιλογή χωρίς μοριοδότηση για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης» / 14 View / 29/07/2020

Για επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης χωρίς μοριοδότηση αλλά με τις προτάσεις από τον «κομματικό» μηχανισμό της ΝΔ, κάνει λόγο ο Νεκτάριος Κορδής, αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), με αφρομή το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω ν/σ «δίνει τη δυνατότητα για τροπολογία «επιλογής» προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης, χωρίς μοριοδότηση φυσικά αλλά με τις προτάσεις από τον «κομματικό» μηχανισμό της ΝΔ! Θα πρόκειται για ξεκάθαρη επιστροφή στο «ένδοξο» παρελθόν».

«Την Τρίτη 19 Μαΐου 2020, δημοσιεύτηκε «κατ’ αποκλειστικότητα» σε εκπαιδευτικό ιστότοπο το «σχέδιο νόμου» για την Επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης. Δυστυχώς η κανονικότητα του Υπουργείου Παιδείας και της κ. Κεραμέως περιλαμβάνει ανυπαρξία κάθε ενημέρωσης και διαλόγου με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για τα πολύ σοβαρά ζητήματα της εκπαίδευσης! Αντίθετα είναι σύνηθες το φαινόμενο τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας να τα πληροφορούμαστε μέσα από «αποκλειστικές διαρροές» που δεν διαψεύδονται και απλά επικυρώνονται με τις επίσημες ανακοινώσεις!

» Μέσα σε αυτό το «σχέδιο νόμου» υπήρχε και η έξωση των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών από τα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών! Το υπουργείο Παιδείας δεν διέψευσε φυσικά το «αποκλειστικό» δημοσίευμα, αφού το «σχέδιο νόμου» ήταν σχεδόν αυτούσιο αυτό που είχε προκριθεί για νομοθέτηση πριν την πανδημία που ανέτρεψε προσωρινά κάποια δεδομένα ως προς το χρόνο επιλογής στελεχών» υπογραμμίζει ο Ν.Κορδής