Επικουρική ασφάλιση / Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

by/ 0 Comments / 0 View / 03/09/2021

Υπερψηφίστηκε μόνο από τους 158 βουλευτές της ΝΔ – «Αυτό το έκτρωμα θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της νέας προοδευτικής κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας

Νόμο του κράτους αποτελεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την επικουρική ασφάλιση καθώς υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ονομαστική ψηφοφορία «ναι» είπαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ καταψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, υπερψηφίστηκε από 158 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 141 βουλευτές σε σύνολο 299 βουλευτών.

 

Με το νέο ασφαλιστικό πλήττονται οι σημερινοί και μελλοντικοί συνταξιούχοι που δεν θα ξέρουν τι σύνταξη θα λάβουν, οι νέοι των οποίων οι εισφορές τζογάρονται αλλά και συνολικά στην κοινωνία, που θα καλύψει ένα υπέρογκο κόστος μετάβασης ύψους 70 δις. ευρώ.

«Αυτό το έκτρωμα θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της νέας προοδευτικής κυβέρνησης» ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής.

 

«Και το ασφαλιστικό και ο πτωχευτικός και η σφαγή των εισακτέων και τα απλήρωτα 10ωρα θα ξηλωθούν αλλά δεν θα ξεχαστούν. Θα είναι πάντοτε υπενθύμιση ότι μια κυβέρνηση αλαζόνων, σε δύσκολες στιγμές για την κοινωνία, έκανε τον φόβο και τον πόνο του ελληνικού λαού ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι, οι εκλεκτοί και οι φίλοι. Αυτή θα είναι η μόνη σας υστεροφημία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

 

Μίλησε για «άλλη μία βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Avgi.gr