Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωβουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ελληνικό πρόγραμμα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωβουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ελληνικό πρόγραμμα / 50 View / 28/04/2017

Επίθεση στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς «μικροπολιτική σκοπιμότητα και σύγχυση», με αφορμή τη συζήτηση του ελληνικού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην οποία ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αμφισβητήσουν τα δεδομένα που παρουσίασαν για την ελληνική οικονομία», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπληρώνει δε, ότι «ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μη έχοντας κάτι να πει επί του θέματος, αρκέστηκε σε αναφορές για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Επίσης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αμφισβήτησε τα δεδομένα για το πρωτογενές πλεόνασμα, κάνοντας λόγο για “μαγική εικόνα”. Επιπλέον, δεν δίστασε να ισχυριστεί πως “το σύστημα Υγείας καταρρέει” και την ίδια στιγμή να ζητά αλλαγή πολιτικής που θα εφαρμοστεί από άλλη κυβέρνηση και θα βασίζεται στις “μειώσεις δαπανών”» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Στο ίδιο μήκος κύματος, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή αμφισβήτησε και αυτή με τη σειρά της τα δεδομένα αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα», διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει:

“Είναι προφανής η νοσταλγία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στις τάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει τα πεπραγμένα τους.”