Εκδηλώσεις στην μνήμη του Παύλου Φύσσα

by/ 0 Comments / 39 View / 19/09/2016

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, με οργανώσεις και φορείς σε όλη τη χώρα να πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη του, και να ζητούν να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του.

Μ΄ένα πόνο βουβό η Μάγδα Φύσσα, στέκεται μπροστά στο μνημείο του γιού της και αποτίει τιμή. Δίπλα της ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Κρέμασαν ένα στεφάνι από λευκά λουλούδια στη μνήμη του παιδιού τους.

Μπροστά από το μνημείο, δεκάδες αναμμένα κεράκια και λουλούδια από φίλους, κατοίκους της περιοχής, μικρά παιδιά, άγνωστους στον Παύλο που ήρθαν να πουν όχι στο φασισμό, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, στην επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Χθες εκατοντάδες πολίτες, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, σωματεία και φορείς βροντοφώναξαν ΟΧΙ στο φασισμό και κάθε είδους διάκριση, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι.

Μετά τις 9 το βράδυ, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν άγνωστοι που βρέθηκαν στο τέλος της πορείας, πέταξαν μολότωφ, φωτοβολίδες, πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών. Έκαψαν κάδους, έστησαν πύρινα οδοφράγματα στους αστυνομικούς, των οποίων η παρουσία ήταν ισχυρή, αλλά διακριτική.