Εγκρίθηκε ο απολογισμός από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγκρίθηκε ο απολογισμός από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ / 13 View / 12/02/2020

Με την έγκριση του κειμένου του απολογισμού ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Οι 80 και πλέον σελίδες του κειμένου, αποτέλεσμα της επιτροπής Δραγασάκη, Δρίτσα, Μπαλτά, αποτελούν ένα σημαντικό ντοκουμέντο που καταγράφει τα όσα συνέβησαν, τα λάθη, τις ανεπάρκειες, τις νίκες και τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ και της διακυβέρνησής του.

Από την προετοιμασία της διακυβέρνησης και της διαπραγμάτευσης, που ξεκινά το 2012, έως τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, επιχειρείται ο απολογισμός όλων των πτυχών για το κόμμα και την κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ με βάση την εμπειρία το κείμενο καταλήγει σε συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα και τη νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη που προχωρά σε πλήρη αποτίμηση της κυβερνητικής του θητείας, συζητώντας ανοιχτά και δημοκρατικά τα επιτεύγματα, τις ιστορικές κατακτήσεις, αλλά με ειλικρίνεια και τις όποιες παραλείψεις ή αστοχίες» υπογράμμιζαν πηγές της Κουμουνδούρου μετά την ολοκλήρωση της Π.Γ. Σημειώνεται πως το κείμενο του απολογισμού, αφού εμπλουτιστεί μέσα από ευρύ διάλογο στην Κεντρική Επιτροπή, θα αποτελέσει ένα από τα κείμενα συζήτησης κατά τον προσυνεδριακό διάλογο στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για την Κεντρική Επιτροπή του σαββατοκύριακου, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εισηγηθεί, μεταξύ άλλων, και την προσθήκη στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να εγκριθεί μαζί με τον απολογισμό από τα στελέχη της Κ.Ε.

Οι αποφάσεις της Κ.Ε. θα ανοίξουν τον δρόμο και για τα επόμενα βήματα στον δρόμο προς το συνέδριο του Μαΐου, στο πλαίσιο του οδικού χάρτη που αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία της Δευτέρας. Επόμενοι σταθμοί η μεγάλη πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 22 Φεβρουαρίου, πιθανότατα στο Τάε Κβον Ντο, ενώ μια ημέρα αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου, η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης θα εγκρίνει τις θέσεις για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον απολογισμό και το πρόγραμμα.

avgi.gr