Εγκληματική η καλοκαιρινή υποχώρηση στους tour operators

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγκληματική η καλοκαιρινή υποχώρηση στους tour operators / 3 View / 12/11/2020

Ηωμή ομολογία Γεωργιάδη απλώς επιβεβαιώνει την εγκληματική υποχώρηση της κυβέρνησης το καλοκαίρι στους μεγάλους tour operators, που συνοδεύτηκε από την απροθυμία της να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ. Σημειώνεται πως οι ένοικοι του Μαξίμου αρνούνται πεισματικά να δημοσιεύσουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των ειδικών, όπως αξιώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι προφανές ότι αν οι ειδικοί είχαν διαφωνήσει με τους αλλόκοτους όρους ανοίγματος του τουρισμού (όπως επιμένουν έγκυρες πηγές), οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι καθαρά πολιτικές, στον αντίποδα των πρωθυπουργικών ισχυρισμών ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων». Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται το βάθος της υποκρισίας των “γαλάζιων” στελεχών που επικαλούνται μονότονα την «ατομική ευθύνη» για να συγκαλύψουν τις δικές τους.

Μετά την άρση του πρώτου γενικού lockdown, το πρωθυπουργικό επιτελείο αγνόησε πλήρως τους ειδικούς που προειδοποιούσαν για το δεύτερο κύμα και δεν πραγματοποίησε καμία μόνιμη πρόσληψη στο ΕΣΥ. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν ελάχιστες ΜΕΘ, οι περισσότερες από τις οποίες ή δεν λειτουργούν λόγω υποστελέχωσης ή λειτουργούν με αποψίλωση άλλων νοσοκομειακών δομών.

Συν τοις άλλοις, τα επίσημα νούμερα του ΕΟΔΥ είναι αδιάψευστος μάρτυρας και επιβεβαιώνουν τα εγκληματικά λάθη με το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού.

Τον Ιούνιο -που αίρονται οι πρώτοι περιορισμοί- καταγράφηκαν 17 νεκροί και μόλις 492 κρούσματα. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο ήταν 192 και το σύνολο των κρουσμάτων την ίδια περίοδο ήταν 3.409.

Την 1η Ιουλίου ωστόσο ανοίγει ο τουρισμός και για το εξωτερικό με απευθείας πτήσεις και χωρίς απαίτηση αρνητικών τεστ, λόγω της κυβερνητικής υποχώρησης στους μεγάλους tour operators. Σε αυτό το φόντο, καταγράφηκαν 11 νεκροί αλλά και 992 κρούσματα. Τον τουριστικό Αύγουστο διαπιστώθηκαν 63 νεκροί και επιπλέον 5.916 νέα κρούσματα, ενώ από την αρχή της πανδημίας είχαν εντοπιστεί κάτι περισσότερο από 4.000! Η συνέχεια είναι τραγικά ανάλογη. Τον Σεπτέμβριο, που σηματοδοτεί την ουσιαστική λήξη της τουριστικής σεζόν, προέκυψαν 125 νεκροί σε 8.158 κρούσματα, δηλαδή υπερδιπλάσια από το τετράμηνο Μαρτίου – Ιουνίου! Τον Οκτώβριο 235 άνθρωποι κατέληξαν, ενώ εντοπίστηκαν 20.776 νέα κρούσματα, δηλαδή διπλάσια από ό,τι από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Τέλος, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι νεκροί αγγίζουν ήδη τους 300 και τα νέα κρούσματα τις 24.000, περισσότερα δηλαδή από ολόκληρο τον Οκτώβριο…

Avgi.gr