Δεν πέρασε το σχέδιο νόμου για αλλαγές στο πλαίσιο της ψήφου ομογενών

by/ 0 Comments / 3 View / 27/05/2021

Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την «άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη συνταγματική πρόβλεψη για την υπερψήφιση του από τα 2/3 της Ολομέλειας της Βουλής, δηλαδή από 200 βουλευτές. Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν 190 βουλευτές έναντι 23 κατά, σε σύνολο 213.

 

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές από, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

 

Έντονος o εκνευρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με μία δήλωση 614 λέξεων και με συκοφαντική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επέλεξε να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά τη βαριά ήττα της κυβέρνησης για τη ψήφο αποδήμων.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εμφανή πανικό, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «μικρόψυχο κομματικό συμφέρον», ξεχνώντας ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που έσπασε τη διακομματική συμφωνία του 2019. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια με αφορμή τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη, για τις οποίες έχει αναλυτικά τοποθετηθεί η ίδια.

 

Βέβαια αυτό που δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι ο ίδιος είχε προαναγγείλει τα «εκλογομαγειρέματα» Βορίδη ήδη από τις 22 Μαρτίου, δείχνοντας ότι η κίνηση της ΝΔ ήταν προμελετημένη. Ωστόσο, για άλλη μία φορά δεν της βγήκε, με αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό του πρωθυπουργού.

Left.gr