Δίνουν τις αεροδιακομιδές σε ιδιώτη!

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δίνουν τις αεροδιακομιδές σε ιδιώτη! / 5 View / 10/06/2020

Σε ιδιώτη καταλήγει το «φιλέτο» των αεροδιακομιδών με τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στη σύμβαση δωρεάς με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. «Για πρώτη φορά περιγράφεται η δυνατότητα να εκτελούνται αεροδιακομιδές στη χώρα μας όχι με την επιχειρησιακή ευθύνη της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά κάποιου ιδιώτη, του οποίου τα μέσα θα επιτάσσονται και θα αποζημιώνονται ο ίδιος και το πλήρωμα γι’ αυτό το έργο. Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως προβληματικό πολιτικά» τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

«Αυτή η αλλαγή που κάνετε έχει ονοματεπώνυμο» προειδοποίησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. «Δεν υπάρχει κανένα όνομα, μην ανησυχείτε, δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας και μην κυνηγάτε φαντάσματα» ισχυρίστηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Έχει όνομα: Βασιλάκης» του απάντησε ο Π. Πολάκης.

«Θέλετε, εμμέσως πλην σαφώς, να σπρώξετε τα 13 εκατομμύρια ευρώ του Βασιλάκη της Aegean. Το λέω με ονοματεπώνυμο για να καταγραφεί και εδώ θα είμαστε» υπογράμμισε ο Π. Πολάκης, ενώ ο Α. Ξανθός επισήμανε πως «είναι άλλο ένας ιδιώτης να δώσει σε μια περίοδο κρίσης και αυξημένης ανάγκης, που δεν μπορεί να καλυφθεί ενδεχομένως με τα διαθέσιμα μέσα, ένα αεροσκάφος κατάλληλα διαμορφωμένο στο κράτος, το οποίο θα το διαχειριστεί με τον γνωστό και ασφαλή τρόπο και άλλο να αρχίζουμε να αγοράζουμε κατά κάποιον τρόπο υπηρεσίες αεροδιακομιδών από ιδιώτες».

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και πολλά χρόνια οι αεροδιακομιδές γίνονταν από την Πολεμική Αεροπορία και πληρώνονταν από το ΕΚΑΒ -σημειώνεται ότι επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχε δημιουργηθεί οφειλή άνω των 100 εκατ. που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποπλήρωνε δίνοντας κάθε χρόνο επιπλέον 13 εκατ. ευρώ στο ΕΚΑΒ.

Μ’ αυτόν τον τρόπο σταμάτησαν τα πολλά θανατηφόρα ατυχήματα με τα ελικόπτερα όταν τη διαχείριση είχε η Alitalia. Όμως προ ημερών η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι αδυνατεί να υλοποιήσει το έργο και έτσι άνοιξε ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε με τα λεφτά τού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να αγοράσει δύο ελικόπτερα με 5 εκατ. προκειμένου να μην δώσει τα υφιστάμενα ελικόπτερα στην ΕΑΒ για σέρβις με 4,7 εκατ. για πέντε χρόνια.

Μάλιστα, ο Π. Πολάκης κατήγγειλε ότι «έγινε και σύσκεψη στο Μαξίμου όπου συμμετείχαν και παράγοντες των αεροδιακομιδών και εκεί αποφασίστηκαν αυτά τα πράγματα».