Γεωργιάδης: “Οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες”. Οργή από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

by/ 0 Comments / 37 View / 25/10/2016

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του σε κομματική συγκέντρωσε στη Χίο επιδόθηκε σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα υποστηρίζοντας πως «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή, όμως στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

«Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Όμως κάνει και ένα καλό. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό λέγοντας πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση «τα σύνορα θα κλείσουν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν». «Οι υπόλοιποι θα απελαύνονται», κατέληξε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ. «Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Χίο αλλά και στη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα του νησιού, εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του ’50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας. Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις».

Για αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών και διαφήμιση αυταρχικών φασιστικών πρακτικών έκανε λόγο το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «φτάνει και στο σημείο να διαφημίζει -στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας- τις αυταρχικές φασιστικές πρακτικές χωρών με τις ευλογίες της ΕΕ, οι οποίες απαγορεύουν Κομμουνιστικά Κόμματα και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία».

«Είναι προφανές ότι το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της Ν.Δ., καθώς έχει -μεταξύ άλλων- και στόχο να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει, ασκώντας του μια βολική κριτική για να συντηρείται το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΠΑΣΟΚ: κ. Μητσοτάκη αυτή είναι η σύγχρονη μεταρρυθμιστική πολιτική

«Διχαστικές και εμφυλιοπολεμικές» χαρακτήρισε και το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. «Αναρωτιόμαστε όμως αν αυτή είναι η «σύγχρονη μεταρρυθμιστική πολιτική» που διακηρύσσει ο κ. Μητσοτάκης. Η επιστροφή σε ένα παρελθόν που διαχώριζε τους Έλληνες, και που ξεπεράστηκε με την πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Περιμένουμε το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας».