Γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου – Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου – Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια / 21 View / 16/05/2017

Μια ημέρα πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου. 

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας, στην 24ωρη γενική απεργία την προσεχή Τετάρτη 17 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την ίδια ημέρα στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΑΔΕΔΥ, η οποία τονίζει πως «με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η απεργία και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» «απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που, εάν εφαρμοστούν θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον».

Σε συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά καλεί την Τετάρτη στις 10:00 το ΠΑΜΕ. Εργατικά κέντρα και σωματεία του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει απογευματινό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Μαΐου στην Ομόνοια, στις 19:00.

Τη συμμετοχή της στην πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Έξω από τη Βουλή θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19:00επιστήμονες κι ελεύθεροι επαγγελματίες, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Καλούν κάθε ελεύθερο επαγγελματία «να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή».

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, με τους συρμούς να κινούνται την Τετάρτη 9:00-16:00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσει και το μετρό.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Τετράωρη στάση εργασίας, 11:00-15:00, πραγματοποιούν την Τετάρτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΟΤΟΕ.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους (17, 18 και 19 Μαΐου) αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Επίσης, στην απεργία θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τετάρτη.