Βαρύ «κατηγορώ» από την αντιπολίτευση για τις πυρκαγιές

by/ 0 Comments / 2 View / 26/08/2021

Μαζικά πυρά και σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού επιφύλαξαν οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα, οι οποίες κατέκαψαν περίπου 1.300.000 στρέμματα και προκάλεσαν ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτίσματα.

Σύσσωμοι οι αρχηγοί επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, κατέθεσαν εύλογα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό και τόνισαν ότι το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. απέτυχε να ανταποκριθεί στις περιστάσεις.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «δεν στερείται μόνο της ικανότητας να διοικεί, αλλά στερείται και της στοιχειώδους ικανότητας να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει». Επίσης χαρακτήρισε «προκλητικό» το γεγονός πως «επί 55 λεπτά» ο πρωθυπουργός «με τη στάση του, την τοποθέτησή του, με το ήθος» έδειξε πως «δεν έχει καταλάβει τίποτα» καθώς «το αδιανόητο έγινε πραγματικότητα», δηλαδή μια «ανείπωτη τραγωδία» που ακόμα «δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης που βρέθηκε απολογούμενος, επέλεξε να δώσει απαντήσεις μόνο για συγκεκριμένα θέματα, χωρίς ωστόσο αυτές να είναι πειστικές, ενώ ειδικά κατά τη δευτερολογία του εμφανίστηκε προκλητικός και ειρωνικός. Παράλληλα, με ελάχιστα λόγια αυτοκριτικής, μοίρασε συγχαρητήρια προς… την κυβέρνησή του, καλώντας μάλιστα την αντιπολίτευση να του υποδείξει ποια ήταν τα λάθη που έγιναν στην αντιμετώπιση των φετινών πυρκαγιών.

Ο εκνευρισμός και η αμηχανία του πρωθυπουργού ήταν εμφανείς, με αποτέλεσμα να καταφύγει για ακόμα μια φορά στο Μάτι και μεταξύ άλλων να πει με προκλητικό τρόπο πως «ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης έκανε την τριτολογία του αμέσως μετά τη δευτερολογία τού κ. Τσίπρα, και στη συνέχεια αποχώρησε. Το αποτέλεσμα ήταν οι Φ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούμπας, Κ. Βελόπουλος και Γ. Βαρουφάκης να κάνουν τις δευτερολογίες τους ερήμην του κ. Μητσοτάκη.

Efsyn.gr