Ασπρόπυργος: Νέες επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασπρόπυργος: Νέες επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών / 55 View / 16/05/2017

Τρεις νέες επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής και μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Ειδικότερα, οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο σπίτια, όπου διαμένουν Πακιστανοί και προκάλεσαν φθορές. Αργότερα, στη 1:00, επιτέθηκαν σε Πακιστανό, που διαμένει σε εργοστάσιο.
Σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40 επιθέσεις σε πακιστανούς εργάτες γης από τον περασμένο Αύγουστο.
Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΕΡΦΑ, έγιναν επιθέσεις με πέτρες και κροτίδες σε βάρος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για το σκηνικό τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών “γνωστή ομάδα” επιχείρησε την Κυριακή να εξαπολύσει ρατσιστικό πογκρόμ, περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της περιοχής με ξύλα και εκτοξεύοντας απειλές, ενώ το βράδυ της Κυριακής προσπάθησε να εισβάλει σε σπίτια όπου μένουν Πακιστανοί, σπάζοντας τζάμια και προξενώντας φθορές.
Η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει ότι οι επιθέσεις, όπως και οι βίαιες επιθέσεις σε Πακιστανούς το προηγούμενο διάστημα την ώρα που εργάζονταν στο χωράφι ή περπατούσαν στο δρόμο, γίνονται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν προσπαθεί να εμποδίσει και να σταματήσει τη ρατσιστική βία στον Ασπρόπυργο, αλλά δίνει την εντύπωση ότι παρέχει ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας στους δράστες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προχώρησε σε προσαγωγές για τις επιθέσεις εναντίον της αντιρατσιστικής κινητοποίησης το Σάββατο, ενώ σε άλλη περίπτωση είχε αφήσει ελεύθερους τους δράστες, υποχωρώντας στις εκκλήσεις των οικείων τους, λίγη ώρα μετά από ρατσιστική επίθεση κατά Πακιστανών σε χωράφι.
 (ο φασίστας, έργο του Μιχάλη Βούλγαρη)
πηγή: ΕφΣυν, ΑΠΕ-ΜΠΕ