Αποχώρησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας παραβίαση δικαιωμάτων – Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στην Προκαταρκτική

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποχώρησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας παραβίαση δικαιωμάτων – Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στην Προκαταρκτική / 10 View / 26/06/2020

Για κατασκοπεία πρέπει να διωχθεί ο Σάμπυ Μιωνής, τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη χθεσινή -τελευταία, όπως αποδείχτηκε- κατάθεσή του στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε από την Επιτροπή διαμαρτυρόμενος για τη συνεχή καταπάτηση των δικαιωμάτων του.

Φεύγοντας ωστόσο άφησε μία εικόνα για τα «προσεχώς»: δεσμεύθηκε ότι στην Ολομέλεια της Βουλής θα αποκαλύψει το όνομα εκείνου που για λογαριασμό του Αντώνη Σαμαρά πίεζε την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να προφυλακίσει τον μακαρίτη σήμερα στενότατο συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου. «Είναι σημαντικό στέλεχος της Ν.Δ.» είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και αποχώρησε…

«Καμιά ευθύνη δεν έχει ο Ν. Παππάς»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρ. υπουργός στην κατάθεσή του ζήτησε να επισημανθεί ότι με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή έχει τελεστεί το έγκλημα της κατασκοπείας (άρθρο 148 παρ. 1 και 2 του Ποινικού Κώδικα), διότι δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον Σ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος και κάποιοι εδώ μέσα συνηγόρησαν. Λέει ο Σ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν, ξέρετε, κι άλλες χώρες, εχθρικές με το Ισραήλ.

Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σ’ αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες» φέρεται να είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνοντας ότι το παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί, και μάλιστα από Επιτροπή της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας εκτίμησε ότι «συνένοχος είναι και ο Ν. Παππάς». «Κύριε πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Σ. Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπείας.

Καμιά ευθύνη δεν έχει ο Ν. Παππάς» ξεκαθάρισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν έχει διαπράξει έγκλημα μόνο ο Σ. Μιωνής, αλλά και οι συνεργοί του. Αυτοί που γνώριζαν και διέρρεαν αυτό το υλικό. Ενδεχομένως και μέλη της Επιτροπής σας».