Απεργία για το Ασφαλιστικό – Βολές κυβέρνησης κατά «εργατοπατέρων» και απεργών για την σημερινή απεργία

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απεργία για το Ασφαλιστικό – Βολές κυβέρνησης κατά «εργατοπατέρων» και απεργών για την σημερινή απεργία / 8 View / 18/02/2020

Xωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μείνει η Αθήνα την Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν με 24ωρη απεργία στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Μετρό, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως την λήξη της. Κανονικά θα κινηθούν ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την αστυνομία, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΕΝΕΝ σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, για αύριο Τρίτη, 18/02, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ «ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Κλειστές θα παραμείνουν νομαρχίες, υπουργεία, δήμοι, εφορίες, πολεοδομίες. 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει επίσης το Σωματείο των οικοδομών και η ομοσπονδία των λογιστών.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι με το νέο νόμο δεν μειώνονται τα όρια συνταξιοδότησης, δεν υπάρχει καμία προβλεψη για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, ότι διατηρούνται τα ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου και ότι διατηρούνται και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνει το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους να συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι: “Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα δώσουν απάντηση στα ψέματα και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες συνταξιούχους, διαψεύδεται με πάταγο από την ίδια την πραγματικότητα

Μαξίμου: Συνδικαλιστικός παραλογισμός, εργατοπατέρες και υποκινούμενες απεργίες
Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την απεργία σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «Βασικό αίτημα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ ΟΤΑ, και των σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές. Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις.

Ας δούμε τον κατάλογο των αιτημάτων με τα οποία ουσιαστικά ζητούν την επιστροφή στην κατάσταση και τις αποδοχές προ μνημονίων. Διαβάζουμε λοιπόν για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Οι «εργατοπατέρες» ζητούν:

– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Κοινωνική ασφάλιση, υγεία – πρόνοια για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική.

– Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.

– Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί.

– Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε..

Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες ‘εργατοπατέρες’ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».