Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του δημάρχου Γ. Καμίνη, ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Φώτης Προβατάς

by/ 0 Comments / 81 View / 05/05/2016

Την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Φώτης Προβατάς, ο οποίος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχε διαφωνήσει έντονα με την εισήγηση της πλειοψηφούσας παράταξης να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών επί δημαρχίας Κακλαμάνη στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων, έκταση χαρακτηρισμένη ως δασική.

Η εισήγηση της πλειοψηφούσας παράταξης αφορούσε την έναρξη συζητήσεων με τον εργολάβο αναφορικά με απόδοση χρηματικών εγγυήσεων προς αυτόν, προκειμένου να μην εγείρει περαιτέρω  οικονομικές αξιώσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προβατάς είχε κάνει λόγο για «απόκλιση» από τις θέσεις της παράταξης, θυμίζοντας ότι η εργολαβία συνιστούσε «σκάνδαλο» και ότι ο σχεδιασμός Κακλαμάνη για κοπή δέντρων παραβίαζε τη δασική νομοθεσία.

Ο Φ. Προβατάς, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, με αντιδικτατορική δράση, είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος. Κατείχε δε τη θέση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για την εποπτεία και τον συντονισμό της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.