Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό / 38 View / 08/01/2018

Δεκτό έγινε από την πρόεδρο του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στο συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου που είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης την επομένη της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η προσωρινή διαταγή χορηγείται για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του τούρκου αξιωματικού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της ακρόασης την περασμένη Παρασκευή, οι δικηγόροι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που είχε υποβάλει την αίτηση, υποστήριξαν ότι πρέπει να δοθεί η προσωρινή διαταγή μεταξύ άλλων για να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικες σχέσεις.

Μετά από αυτήν την απόφαση, δεν μπορεί να χορηγηθεί άσυλο στον τούρκο αξιωματικό μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για ακύρωση της απόφασης που χορηγεί στον τούρκο αξιωματικό πολιτικό άσυλο.

πηγή: euronews