Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για νέο διαγωνισμό τηλεοπτικών σταθμών, ζήτησε από το ΕΣΡ o N. Παππάς

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για νέο διαγωνισμό τηλεοπτικών σταθμών, ζήτησε από το ΕΣΡ o N. Παππάς / 32 View / 25/05/2017

«Άμεση ενημέρωση» από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με τον αριθμό των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, την τιμή εκκίνησης και το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, ζήτησε σήμερα με επιστολή του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του κ. Παππά, σημειώνεται ότι η ανταπόκριση εκ μέρους των μελών του Ε.Σ.Ρ. είναι απαραίτητη, ώστε «να τερματιστεί άμεσα η παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι εκπέμπουν χωρίς να καταβάλλουν οικονομικό αντάλλαγμα στο Δημόσιο». Υπενθυμίζοντας πως της παρούσας επιστολής είχε προηγηθεί μία ακόμη, στις 30 Ιανουαρίου 2017, με την ίδια θεματολογία, ο κ. Παππάς ζητά από τα μέλη της Αρχής «άμεση ενημέρωση» για τα ακόλουθα:

Τον ακριβή χρόνο διατύπωσης της κατά το άρθρο 2, παρ.4 του νόμου 4339/2015- απαιτούμενης γνώμης για τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και την τιμή εκκίνησής τους.

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης προκήρυξης διαγωνισμού, καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφίων, διενέργειας διαγωνισμού και χορήγησης αδειών.

Τέλος, ο υπουργός υπενθυμίζει στα μέλη του Ε.Σ.Ρ., πως το αμέσως επόμενο διάστημα, η Αρχή καλείται να επισπεύσει ανάλογη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ