Ανέμελη η κυβέρνηση μπροστά στην έκρηξη ακρίβειας

by/ 0 Comments / 0 View / 04/09/2021

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι κυνικές ομολογίες Γεωργιάδη, Σκρέκα και Οικονόμου, δίχως να πραγματοποιείται η παραμικρή παρέμβαση

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι ιλιγγιώδεις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, δημιουργώντας μια αποπνικτική κατάσταση σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, οι υπουργοί τής κυβέρνησης εμφανίζονται τουλάχιστον προκλητικοί, καθώς είτε προτρέπουν τους καταναλωτές να προστρέξουν στη… βοήθεια ιδιωτών, όπως έκανε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στην περίπτωση του ρεύματος, είτε προειδοποιούν για την έλευση αυξήσεων (ωστόσο είναι εδώ…), όπως έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους πολίτες να κάνουν… έρευνα αγοράς, μέσω του e-katanalotis. Βέβαια, όπως γνωρίζει πολύ καλά ο Άδ. Γεωργιάδης, το ζήτημα είναι καθολικό και αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο καφές ενδέχεται να φτάσει τα 5 ευρώ και η τιμή του ψωμιού να αυξηθεί κατά 25% και οι λογαριασμοί του ρεύματος να αυξηθούν έως και 50% λόγω των αυξήσεων στη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας, κάτι το οποίο παραδέχονται πλέον ανοιχτά και τα κυβερνητικά στελέχη.

Οργή από τις δικαιολογίες Άδωνι

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης  Άδ. Γεωργιάδης προειδοποίησε για έκρηξη των τιμών σε πολλά προϊόντα, δεδομένης και της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα ναύλα και στις πρώτες ύλες, και πρότεινε στους πολίτες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα e-katanalotis, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πρόκληση προς τους πολίτες», προσθέτοντας ότι «ουσιαστικά όχι μόνο απόλυτα δικαιολογεί, αλλά και απαράδεκτα πυροδοτεί νέο κύμα ανατιμήσεων εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών».

«Οι υπέρογκες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, ρεύμα και πρώτες ύλες είναι η πραγματικότητα των πολιτών και όχι η εξωραϊσμένη εικόνα της κυβέρνησης» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, ενώ σχολίασε ότι το «κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», υπενθυμίζοντας ότι «από τις 16 Ιουλίου έχουμε καταθέσει επίκαιρη επερώτηση για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το κύμα ανατιμήσεων. Ακόμα δεν έχει καν συζητηθεί στη Βουλή». «Η εξωραϊσμένη εικόνα που περιμένουμε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βιώνουν οι πολίτες» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Αμηχανία Οικονόμου και… καρτέλ

Έκδηλη είναι και η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς ο ίδιος δεν απάντησε κάτι συγκεκριμένο σχετικά με πληροφορίες για αύξηση της τιμής του καφέ και του ψωμιού.

Avgi.gr