Αλ. Τσίπρας: Να διαφυλαχθεί η ενότητα της Ευρώπης, αλλά και οι ευρωπαϊκοί λαοί

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλ. Τσίπρας: Να διαφυλαχθεί η ενότητα της Ευρώπης, αλλά και οι ευρωπαϊκοί λαοί / 35 View / 07/04/2017


Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος συναντάται με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτικό που μάχεται για την ενότητα της Ευρώπης και καλό φίλο της Ελλάδας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανέφερε ότι οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας διαταράχθηκαν τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε ότι η Τέχνη και ο Πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν την γέφυρα που θα ενώσει τους δύο λαούς

Έχει έλθει η στιγμή το συναίσθημα της αγωνίας να αντικατασταθεί με το συναίσθημα της ελπίδας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον ελληνικό λαό και όσα έχει υποστεί και προσθέτοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της Ευρώπης, αλλά και οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Φ.Β. Στάινμαϊερ: Το Brexit κατέστησε σαφές ότι κάτι πρέπει να συμβεί ώστε να μην αφήσει η Ευρώπη να γίνει παιχνίδι στα χέρια άλλων

«Μετά το Brexit πρέπει να ξανασυζητήσουμε, πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε θετικά για την Ευρώπη και να μην θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για όλα. Η Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια προσέφερε ειρήνη και σταθερότητα. Ίσως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθιστά σαφές ότι κάτι πρέπει να συμβεί ώστε να μην αφήσει η Ευρώπη να γίνει παιχνίδι στα χέρια άλλων. Εδώ συγκαταλέγονται θέματα όπως το προσφυγικό και μεταναστευτικό, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Εκτιμώ ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα και το θάρρος της να επιτελέσει αυτό το έργο. Ελπίζω ότι τα νέα που λάβαμε σήμερα το πρωί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Μάλτας να είναι αληθινά, γιατί αυτό θα είναι πολύ θετικό», τόνισε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας στην συνομιλία του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η παρουσία μου εδώ είναι ένα μήνυμα ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι ευρύτερες απ’ ό,τι συζητάται δημοσίως. Η έκθεση Documenta 14 θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από μια άλλη γωνία, μια φρέσκια και διαφορετική οπτική, κατέληξε ο κ. Στάινμαϊερ.