Σοβαρές ζημιές σε 30 σπίτια από τα 5,6 Ρίχτερ στο Καναλάκι Πάργας

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σοβαρές ζημιές σε 30 σπίτια από τα 5,6 Ρίχτερ στο Καναλάκι Πάργας / 6 View / 23/03/2020

Κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών εστάλησαν στο Καναλάκι και την Πάργα για να πραγματοποιήσουν αυτοψίες στην σεισμόπληκτη περιοχή και να ελέγξουν τη στατικότητα των κτιρίων ξεκινώντας από τα σχολεία και τα υπόλοιπα δημόσια κτίρια. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές σε περίπου 30 παλιά σπίτια, πολλά από τα οποία κρίνονται ακατάλληλα να κατοικηθούν.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στον δρόμο από τα ξημερώματα, εξαιτίας του φόβου που προκάλεσε ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ οικοδομές της δεκαετίας του 1970 υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίνονται ακατοίκητες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, που βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή επικεφαλής κλιμακίου, για το μέγεθος του σεισμού η περιοχή άντεξε. Ωστόσο επισημαίνει πως σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία δρομολογείται λύση για όλους εκείνους που τα σπίτια τους κρίνονται ακατάλληλα, με γνώμονα την κρίσιμη περίοδο του κορονοϊού που διανύουμε.

Σοβαρά ζημιές υπέστη το νεκροταφείο στο Καναλάκι, ενώ συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων.