Σεισμός στο Ηράκλειο / Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ – Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι – 9 τραυματίες

by/ 0 Comments / 0 View / 27/09/2021

Βράχοι καταπλάκωσαν αυτοκίνητο, μεγάλες ζημιές στο Αρκαλοχώρι που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο . Ισχυροί μετασεισμοί. Ανησυχία από τον Ευθύμιο Λέκκα

Νεκρός ανασύρθηκε από την εκκλησία στο Αρκαλοχώρι ένας άντρας ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες αποκατάστασης του ναού του Προφήτη Ηλία.

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος καθώς και ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής σε εννέα εκ των οποίων δυο πιο σοβαρά με κατάγματα.

 

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός. Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει το τοπικό site Cretalive, πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει.

 

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:17 το πρωί, με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι που το τελευταίο διάστημα έχει δώσει πολλούς σεισμούς και παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες.

Avgi.gr