«Οικολογικό θάνατο» προκάλεσε πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνιας

by/ 0 Comments / 0 View / 04/10/2021

Πετρελαιοκηλίδα εξαπλώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, προκαλώντας το θάνατο χιλιάδων ψαριών, μολύνοντας υγροβιότοπους και παραλίες.

Περίπου 3.000 βαρέλια πετρελαίου έχουν διαχυθεί σε μια περιοχή που καλύπτει 33 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στα ανοικτά των ακτών της Κομητείας Όραντζ.

Ο δήμαρχος του Χάντινγκτον Μπιτς Κιμ Καρ είπε ότι τμήματα της ακτογραμμής ήταν καλυμμένα με πετρέλαιο.

Η έρευνα για την διαρροή από αγωγό που την προκάλεσε βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κηλίδα βρέθηκε περίπου 8 χλμ έξω από τις ακτές του Χάντινγκτον Μπιτς και του Νιούπορτ Μπιτς, το πρωί του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου.

Χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοκηλίδες στην πρόσφατη ιστορία της πολιτείας.

Οι αρχές προσπαθούν τώρα να περιορίσουν την εξάπλωση χρησιμοποιώντας προστατευτικά.

Δύτες δραστηριοποιούνται επίσης στο σημείο για να καθορίσουν πώς προέκυψε η διαρροή.

«Η άγρια ζωή πεθαίνει. Είναι πολύ λυπηρό», δήλωσε η επικεφαλής της Κομητείας Όραντζ Κατρίνα Φόλεϊ. Πρόσθεσε ότι υπήρχαν αναφορές για νεκρά ζώα κατά μήκος της ακτής και του Τάλμπερτ Μαρς και ότι ένα οικολογικό απόθεμα είχε επίσης υποστεί «σημαντική ζημιά».

Η αμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε ότι διέσωσε μια πάπια που ήταν καλυμμένη με πετρέλαιο και ερευνά άλλες παρόμοιες αναφορές.

Η εταιρεία «Amplify Energy» , η οποία διαθέτει τρεις υπεράκτιες πλατφόρμες, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τη λειτουργία της και έκλεισε τον αγωγό πετρελαίου που διέθετε.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάρτυν Γουίλσερ ανέφερε ότι ο αγωγός έκλεισε προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα χυθεί άλλο πετρέλαιο και δε θα προκληθούν άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές.

Η συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται 64 χλμ νότια του Λος Άντζελες, είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους σέρφερ. Οι παραλίες έκλεισαν και η τελευταία ημέρα του Αίρσοου του Ειρηνικού ακυρώθηκε.

Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μην πλησιάζουν τα ζώα που έχουν πληγεί από τη διαρροή και αντ’ αυτού να καλούν τις αρχές και να αναφέρουν το πρόβλημα.

efsyn.gr