Νεκροί λόγω της κακοκαιρίας – καταστροφές από τον κυκλώνα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νεκροί λόγω της κακοκαιρίας – καταστροφές από τον κυκλώνα / 7 View / 19/09/2020

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του Ιανού. Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή εξαιτίας της κακοκαιρίας στα Φάρσαλα, ενώ εντοπίστηκε νεκρός και ο 64χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από χθες. Επίσης, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, νεκρή είναι όπως και μια 40χρονη στο Μουζάκι που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της, στο οποίο υπήρχε και συνοδηγός, που αγνοείται.

Εγκλωβισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων

Στην Καστανιά του δήμου Καρδίτσας είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου ζευγαριού.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσε η στέγη του σπιτιού τους την ώρα που κοιμόντουσαν και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθεί να φτάσει στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο ηλικιωμένους.

Μεγάλες ζημιές ήδη καταγράφονται στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές, όπου όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έπρεπε να επέμβει σε εκατοντάδες περιπτώσεις είτε για να απεγκλωβίσει πολίτες είτε για να αντλήσει νερό από πλημμυρισμένα κτίσματα και να κόψει δέντρα.

Εκτεταμένες είναι η πλημμύρες σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η πόλη του Ρίου στην Πάτρα.

Η Αττική στο επίκεντρο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας για την εκτίμηση της κατάστασης και των περαιτέρω σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη, ωστόσο τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιο έντονα, αναμένεται αργά το μεσημέρι να πλήξουν, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Ήδη προβλήματα υπάρχουν στον νομό Κορίνθου, με επίκεντρο την περιοχή γύρω από την πόλη, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Αλμυρή.

 

Σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, και παρά το γεγονός ότι στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων.

Efsyn.gr