Το ΔΝΤ προειδοποιεί για τυχόν πρόωρη απόσυρση των μέτρων στήριξης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΔΝΤ προειδοποιεί για τυχόν πρόωρη απόσυρση των μέτρων στήριξης / 4 View / 07/10/2020

Μήνυμα προς τις κυβερνήσεις των χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημία έστειλε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, καλώντας τις να είναι προσεκτικές όσον αφορά προσέξουν αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των οικονομιών τους.

Όπως υπογράμμισε, οι χώρες σε όλο τον κόσμο θα διακινδυνεύσουν να αντιμετωπίσουν μαζικές χρεοκοπίες και οικονομικές πληγές, αν αρθεί πολύ γρήγορα η νομισματική και δημοσιονομική στήριξη στις οικονομίες τους.

«Είμαστε πολύ ξεκάθαροι στο μήνυμα που στέλνουμε να μην αποσυρθεί η στήριξη πρόωρα. Αν το κάνουμε, τότε διακινδυνεύουμε μαζικές χρεοκοπίες και μαζική ανεργία», είπε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Επίσης, η Γκεοργκίεβα επεσήμανε ότι το ΔΝΤ δεν βλέπει έξοδο από τη σημερινή κρίση το επόμενο έτος, συνεπώς η αναστολή εξυπηρέτησης του χρέους των φτωχών χωρών θα πρέπει επίσης να συνεχιστεί. Όπως είπε, η φορολογική μεταρρύθμιση είναι κρίσιμης σημασίας για να βοηθήσει τις χώρες να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, προσθέτοντας ότι τα πολύ χαμηλά, αρνητικά επιτόκια μπορεί να συμβάλουν στο να αντιπαρέλθουν οι οικονομίες την πανδημία, αλλά δημιουργούν αυξημένους κινδύνους για τους αποταμιευτές και το τραπεζικό σύστημα.

Efsyn.gr