Τουρισμός υψηλού ρίσκου, χωρίς τεστ και καραντίνα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τουρισμός υψηλού ρίσκου, χωρίς τεστ και καραντίνα / 12 View / 21/05/2020

Χωρίς καραντίνα και χωρίς τεστ θα υποδεχθεί εντέλει η Ελλάδα τους ξένους τουρίστες, με ό,τι ρίσκο συνεπάγεται αυτό, αρκούμενη μόνο σε δειγματοληπτικά τεστ και την τήρηση των πρωτοκόλλων από τους επισκέπτες. Πρόκειται για μεγάλη υπαναχώρηση από μια κυβέρνηση που υπολόγιζε σε «υγειονομικά διαβατήρια» και σε τεστ στα αεροδρόμια εξόδου.

Η τουριστική περίοδος ξεκινά στις 15 Ιουνίου, ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε πως από 1ης Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς.

«Στους επισκέπτες μας θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα» είπε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξειδίκευσε το σχέδιο «restart tourism», το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις, συγκεκριμένα:

* Από 25 Μαϊου ανοίγει το γιώτινγκ, καθώς θεωρείται η πιο ασφαλής μορφή τουρισμού.

* Απο την 1η Ιουνίου ξεκινούν τη λειτουργία τους τα κάμπινγκ, οι κατασκηνώσεις και τα ξενοδοχεία πόλης.

* Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία και καταλύματα, όπως επίσης στις 15 Ιουνίου ξεκινούν απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο στο «Ελ. Βενιζέλος».

* Από την 1η Ιουλίου ανοίγουν για πτήσεις εξωτερικού και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Θα υπάρχει λίστα με τις χώρες προς (και από) τις οποίες θα ανοίγουν οι πτήσεις, διευκρίνισε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε πως το άνοιγμα θα πραγματοποιηθεί για μετακινήσεις από χώρες με καλά επιδημιολογικά κριτήρια. Για παράδειγμα, η Βουλγαρία θα είναι από τις πρώτες χώρες με τις οποίες θα αποκατασταθούν οι σχέσεις.

«Οι τουρίστες δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα δειγματοληπτικών τεστ για να παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα» υπογράμμισε, ενώ τα μέτρα στους τουριστικούς προορισμούς περιλαμβάνουν: