Συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Ευ. Τσακαλώτο σήμερα στις Βρυξέλλες

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Ευ. Τσακαλώτο σήμερα στις Βρυξέλλες / 20 View / 10/02/2017

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η συνάντηση μεταξύ του Γ. Ντάισελμπλουμ, των εκπροσώπων των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ) και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη διαπραγμάτευση για την ελληνική αξιολόγηση, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανέλαβε ο επικεφαλής του Eurogroup , Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε σήμερα το πρωί σε δημοσιογράφους στη Χάγη ότι πρέπει να δοθεί μια ώθηση στη διαπραγμάτευση. “Kάποιες φορές χρειάζεται να σπρώξουμε τα πράγματα. Αυτό θα το κάνουμε σήμερα και ελπίζουμε να βοηθήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι “στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε αργά, αλλά βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση”.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε, επίσης, ότι τα σενάρια περί αναζωπύρωσης της κρίσης είναι υπερβολικά, ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης και η δουλειά συνεχίζεται.

Τέλος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι στη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες δεν θα συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και οι μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Γενικός Διευθυντής οικονομικών υποθέσεων, Μάρκο Μπούτι και ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Ντέκλαν Κοστέλο, ενώ από πλευράς του ΔΝΤ παρών θα είναι ο Πολ Τόμσεν.