Πωλείται άμεσα το 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πωλείται άμεσα το 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» / 11 View / 12/09/2019

Την άμεση πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκηρύξει διαγωνισμό πώλησης επιπλέον μεριδίου του αεροδρομίου, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου, ενώ, όπως διευκρινίστηκε σήμερα, μπορεί να δοθεί και παράταση.

Κατά τις πληροφορίες, το νέο στοιχείο που πρόσθεσε το σημερινό ΚΟΙΣΥΠ, είναι ότι βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί η διχογνωμία ανάμεσα στο Δημόσιο και στους ιδιώτες μετόχους όσον αφορά το θέμα της κατανομής των μελών του Δ.Σ.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος.

Οι αποκρατικοποιήσεις με αιχμή το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, όπως και το ζήτημα της αποπληρωμής του δανείου από το ΔΝΤ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προέβη σε δήλωση τονίζοντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως «αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων», ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.