Πρόβλεψη για ύφεση 16% στο β’ τρίμηνο του 2020 από τον Σταϊκούρα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόβλεψη για ύφεση 16% στο β’ τρίμηνο του 2020 από τον Σταϊκούρα / 7 View / 25/06/2020

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών οι οποίες εστάλησαν στην Κομισιόν, προβλέπουν ύφεση της τάξεως του 16% στην ελληνική οικονομία, όσον αφορά το β’ τρίμηνο του 2020, ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας προέβλεψε ύφεση 8% στο σύνολο του έτους.

«Μιλάμε για ύφεση 16% στο β’ τρίμηνο», σημείωσε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που έχουν καταγραφεί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας σχετικά με τη «βύθιση» της οικονομίας.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ύφεση 16% στο β’ τρίμηνο του 2020 και για 8% στο σύνολο του 2020, σημειώνοντας μάλιστα ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να… παρέμβει, ποντάροντας στο «χαρτί» του τουρισμού. Το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου θα αποτελέσει το crash test για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο μπορεί ο τουρισμός να λειτουργήσει ως «σωσίβιο» για την ελληνική οικονομία, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες είναι αδίστακτοι και οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς.