Παρέμβαση Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

by/ 0 Comments / 41 View / 04/10/2016

Παρέμβαση στη συζήτηση για τη μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία παρουσίασε στην Ολομέλεια ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης της Ενωτικής Αριστεράς. 
 
Απευθυνόμενος στον κ. Μοσκοβισί, ο κύριος Παπαδημούλης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι τα στοιχεία που εμφάνισε η Επιτροπή για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι ενθαρρυντικά, «όμως δεν πρέπει να τηρήσει μονάχα η Ελλάδα τη συμφωνία, και να προχωρήσει γρήγορα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Πρέπει κι εσείς οι δανειστές να τηρήσετε τη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους. Όχι μόνο για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά και για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου».

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης και του κ. Σόιμπλε, «να αναβληθούν τα πάντα στο βωμό των δικών τους μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων» – και τόνισε πως αυτό δεν βοηθάει, ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε την ευρωπαϊκή κοινή προσπάθεια. «Και τούτο διότι οι «27», μετά το Brexit, πρέπει να δείξουν ότι προχωρούν ενωμένοι προς την ανάπτυξη, κόντρα σε μια δογματική λιτότητα που απέτυχε».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς, υπέδειξε στον Επίτροπο, πως «την Ελλάδα δεν την χρεοκόπησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά οι φίλοι σας της Νέας Δημοκρατίας, που άφησαν ελλείμματα 15,5% το 2009 και δημόσιο χρέος 125%».