Παγκόσμια Τράπεζα: Η πανδημία οδηγεί στη μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση των τελευταίων 150 ετών

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Τράπεζα: Η πανδημία οδηγεί στη μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση των τελευταίων 150 ετών / 6 View / 09/06/2020

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,2% φέτος και θα είναι η χειρότερη των τελευταίων 80 ετών, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε ένα «γρήγορο και μαζικό σοκ» που επέφερε τη μεγαλύτερη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας από το 1870 παρά τα άνευ προηγουμένου κυβερνητικά μέτρα στήριξης, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,2% φέτος, η χειρότερη των τελευταίων 80 ετών, αλλά ο καθαρός αριθμός των χωρών που υποφέρουν από τις οικονομικές απώλειες σημαίνει ότι η κλίμακα της ύφεσης είναι χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία 150 χρόνια, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στην τελευταία έκθεση για της προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Το βάθος της κρίσης θα οδηγήσει 70 έως 100 εκατ. ανθρώπους σε ακραία φτώχεια, χειρότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 60 εκατομμύρια, δήλωσε.

Αυτή η αναθεωρημένη πρόβλεψη δείχνει ότι οι ζημίες για την παγκόσμια οικονομία θα είναι χειρότερες απ’ ό,τι εκτιμούσε τον Απρίλιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο έκανε λόγο για παγκόσμια συρρίκνωση της τάξης του 3% για το 2020.

Η ίδια δήλωσε ότι: «Δεδομένης της αβεβαιότητας, περαιτέρω αναθεωρήσεις προς το χειρότερο είναι πιθανές».