Οι απειλές της TUI και η άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι απειλές της TUI και η άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη / 3 View / 02/07/2020

Πώς η TUI, απειλώντας με ακύρωση όλων των ταξιδιών, ανάγκασε τον Μητσοτάκη σε υποχώρηση και επέβαλε τους δικούς της όρους στα τεστ και τη διαδικασία καραντίνας για τους τουρίστες ● Το ρεπορτάζ της Bild και η… φιέστα Θεοχάρη στην Κω ● Σφοδρή κριτική και από άλλα γερμανικά ΜΜΕ.

Σφοδρή κριτική στις οδηγίες για τους τουρίστες που καταφτάνουν από σήμερα στη χώρα μας ασκούν γερμανικές εφημερίδες, με την Bild να κάνει λόγο για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ το τουριστικού κολοσσού της TUI και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η γερμανική εφημερίδα μιλά για «δράμα» που εκτυλίχθηκε γύρω από τις διακοπές πολλών Γερμανών στη χώρα μας, καθώς η εταιρεία απείλησε ακόμη και με ακύρωση όλων των ταξιδιών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη νέα φόρμα που πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες.

«Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της BILD η κυρίαρχος της τουριστικής αγοράς TUI απείλησε με άμεση ακύρωση όλων των ταξιδιών της. Ο λόγος: η διαμάχη για μια ακραία οδηγία καραντίνας της ελληνικής κυβέρνησης. Τυχαία επιλεγμένοι επισκέπτες θα υποβάλλονταν στο αεροδρόμιο σε τεστ κορωνοϊού και στη συνέχεια θα έπρεπε να μπουν για 36 ώρες σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι (σσ. οι πελάτες) για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο. Μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Αθήνας Χάρη Θεοχάρη. Το μήνυμα του ομίλου: Με τέτοιο κανονισμό δεν στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα. Η TUI απείλησε ανοιχτά με ακύρωση όλων των ταξιδιών. Ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός εν τέλει υπαναχώρησε. Ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή και οι διακοπές στην Ελλάδα σώθηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild, βάζοντας «φωτιά» στο κυβερνητικό αφήγημα.

Παράλληλα, η γερμανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι παραθεριστές πρέπει να γνωρίζουν πως «πριν την άφιξή τους πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω εντύπου που μοιράζεται στο αεροπλάνο. Ως απόδειξη της ηλεκτρονικής δήλωσης πρέπει να υποδειχθεί ένα barcode. Επιπλέον θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια. Αυτοί οι ταξιδιώτες […] μπορούν όμως να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους μέχρι να βγουν τα απότελέσματα».

Το ρεπορτάζ της Bidl επιβεβαίωσε η γερμανική εταιρεία και στην Deutsche Welle αναφέροντας ότι είχε συναντήσει πολλές διαμαρτυρίες από πελάτες της για την καραντίνα των 36 ωρών.