Νέο πακέτο διάσωσης ζητούν οι αεροπορικές για την επιβίωσή τους

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέο πακέτο διάσωσης ζητούν οι αεροπορικές για την επιβίωσή τους / 1 View / 14/10/2020

Υπολογίζοντας για φέτος μείωση στα έσοδα της τάξεως των 418 δισ. δολαρίων η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ζητά από τις κυβερνήσεις νέο πακέτο χρηματοδότησης και αλλαγή των κανόνων καραντίνας. Χωρίς αυτά, προειδοποίησε, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο κατάρρευσης.

 

Ανάλογη προειδοποίησε απηύθυνε και το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI), που εκτιμά ότι σε αυτόν τον τομέα τα έσοδα θα καταγράψουν μείωση 104 δισε. δολαρίων.

 

Οπως είπε ο πρόεδρος της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac, τα οικονομικά πακέτα στήριξης που χορήγησαν πολλές κυβερνήσεις στις αεροπορικές εταιρείες, είχαν συμφωνηθεί με την υπόθεση ότι η ανάκαμψη θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει. Οι προσδοκίες αυτές διαψεύστηκαν και ο τομέας των αερομεταφορών έχει υποστεί «μεγάλο οικονομικό τραύμα». «Χωρίς ένα δεύτερο πακέτο», είπε ο Juniac, «πολλές εταιρείες δεν θα επιβιώσουν τον χειμώνα»

 

 

Πολύ μεγάλη οικονομική πίεση ασκείται και στα αεροδρόμια, είπε και ο πρόεδρος του ACI, Λουίς Φελίπε ντε Ολιβέϊρα, «Μπορεί να δούμε αεροδρόμια να χρεωκοπούν πολύ σύντομα», προειδοποίησε γι αυτό, «ΙΑΤΑ και ACI από κοινού ζητούν επείγουσα ανάληψη δράσης από τις κυβερνήσεις για να υιοθετηθούν συντονισμένα τεστ στους επιβάτες και να καταργηθούν οι όροι της καραντίνας. Χωρίς αυτό, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε την κατάρρευση»

Efsyn.gr