Κίνα: 4,9% ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κίνα: 4,9% ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο / 5 View / 20/10/2020

4,9% ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα έφθανε στο 5,2%, κάτι που ωστόσο δεν προκαλεί ανησυχία στην κινεζική ηγεσία ότι η οικονομία βρίσκεται στον σωστό δρόμο κι επανέρχεται δυναμικά μετά την πανδημία.

«Με την εσωτερική οικονομία να ανακάμπτει και και την ζήτηση να αυξάνεται, αυξάνεται επίσης και η ζήτηση της Κίνας για εισαγωγές. Στην ολότητά της η επάνοδος της κινεζικής οικονομίας είναι ευνοϊκή όχι μόνο για την τόνωση την ανάπτυξη της Κίνας αλλά και για να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε η Λιου Αϊχουα, εκπρόσωπος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας.

Το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς βρήκε την δεύτερη οικονομία του πλανήτη να συρρικνώνεται κατά 6,8% καθώς οι αρχές είχαν κλείσει όλα τα εργοστάσια και τους παραγωγικούς τομείς στην επικράτεια. Με σημαντικές ενέσεις ρευστότητας η ανάπτυξη επανήλθε κατά το δεύτερο τρίμηνο καταγράφοντας άνοδος 3,2%.

Euronews