Η κυβέρνηση προαναγγέλλει τώρα διψήφια ύφεση και χρέος πάνω από 200%

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κυβέρνηση προαναγγέλλει τώρα διψήφια ύφεση και χρέος πάνω από 200% / 6 View / 12/11/2020

Ηκυβέρνηση επιτέλους παραδέχτηκε τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη που προανήγγειλε διψήφιο ποσοστό ύφεσης και χρέος πάνω από 200%. Ο Θ. Σκυλακάκης βέβαια ξέχασε να αναφερθεί στα ανεπαρκή μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής τα οποία εφάρμοσε ανεπιτυχώς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος», το δημόσιο χρέος θα φτάσει στο 204% – 206% του ΑΕΠ, το οποίο χαρακτήρισε ως μέγεθος δυσθεώρητο και πρωτοφανές.

Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική της κυβέρνησης, επέρριψε την ευθύνη για εκτίναξη αυτή στις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στην αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού που έκανε πρόσφατο η ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα να υπολογιστεί μικρότερο το ΑΕΠ του 209 κατά 4 δις ευρώ και του 2018 κατά 5 δις ευρώ.

Μάλιστα ο Θ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η χώρα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, απειλώντας ουσιαστικά με νέα μνημόνια, χρεώνοντας τη βαθιά ύφεση στους πολίτες και διαμηνύοντας ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν είναι για τους πολλούς.

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στάθηκε προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφης Αχτσιόγλου.

«Με απλό και σαφή τρόπο, λοιπόν, ο κ. Σκυλακάκης χρέωσε τη βαθιά ύφεση στους πολίτες απειλώντας τους με νέα μνημόνια και διαμηνύοντας ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν είναι για τους πολλούς. Ξεκάθαρη κυβέρνηση. Σαφής στρατηγική» δήλωσε με έμφαση η Έφη Αχτσιόγλου.