Η ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιώνει το κύμα απολύσεων

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιώνει το κύμα απολύσεων / 11 View / 07/07/2020

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα (Δευτέρα) το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ σχετικά με την πορεία στην αγορά εργασίας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις ανησυχίες για το τι συμβαίνει, αλλά κυρίως για το τι έπεται στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Μεταξύ άλλων, η ΕΡΓΑΝΗ καταγράφει την έξαρση των απολύσεων στο τέλος του Ιουνίου, όπως είχε αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της και η «Εφ.Συν.», δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό για περαιτέρω αύξηση των περικοπών μέχρι τα μέσα Ιουλίου, καθώς θα λήγει το 45ήμερο απαγόρευσης μετά την αναστολή.

Συγκεκριμένα, μόνο την τελευταία ημέρα του Ιουνίου (30/6/2020) καταγράφηκαν πάνω από 36.500 απολύσεις, με τη μερίδα του λέοντος να εντοπίζεται στην Αττική, όπου συνολικά τον Ιούνιο το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων ήταν αρνητικό (στο -12.484).

Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε σημαντική μείωση των προσλήψεων, μεγάλη αύξηση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης εις βάρος αυτών της πλήρης απασχόλησης, καθώς και περαιτέρω άνοδος της εκ περιτροπής εργασίας.