Η ΕΚΤ αναμένει τα μέτρα που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος στο επόμενο Eurogroup

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΕΚΤ αναμένει τα μέτρα που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος στο επόμενο Eurogroup / 17 View / 30/05/2017

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένει συμφωνία για τα μέτρα που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος στο επόμενο Eurogroup, επανέλαβε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τις προσδοκίες της ΕΚΤ από το επόμενο Eurogroup.

«Η συμφωνία σχετικά με το χρέος και τα μέτρα που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος είναι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των κρατών-μελών και του ΔΝΤ. Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο, όπου τα δύο μέρη θα πρέπει να βρουν μια συμφωνία. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή», υπογράμμισε ο Μ. Ντράγκι μιλώντας στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Σε ό,τι αφορά την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη γιατί χρειάζεται η δική μας ανεξάρτητη αξιολόγηση βάσει και των αντίξοων σεναρίων». «Η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν προκαταβάλλει την αντίστοιχη έκθεση που θα κάνει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σε απόλυτη ανεξαρτησία», τόνισε ο Μ. Ντράγκι.