Η Αττική Οδός παίρνει πίσω τις αυξήσεις στα διόδια που είχε εξαγγείλει προεκλογικά

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αττική Οδός παίρνει πίσω τις αυξήσεις στα διόδια που είχε εξαγγείλει προεκλογικά / 8 View / 05/09/2019

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019» αναφέρει ανακοινωση της εταιρίας. Υπενθυμίζεται ότι την αιφνιδιαστική κίνηση της εταιρείας τον Ιούνιο να αυξήσει τις τιμές διοδίων από 2,80€ στα 3€ και μετά στα 3,3€ είχε σταματήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από κινήσεις του τότε υπ. Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος και τόνιζε τότε ότι «δεν μπορεί να αυθαιρετεί η Αττική Οδός, να αφήσει τα προσχήματα για τις αυξήσεις στα διόδια».

Να σημειωθεί ότι τη σημερινή απόφαση του ΔΣ της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει την αύξηση των διοδίων που είχε ανακοινώσει πριν τις εκλογές, έσπευσε να χαιρετήσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του πως «όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ… Όμως ξεκαθαρίσαμε, επίσης, ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη».

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ