Επιστρέφουν στα ελληνικά ομόλογα οι επενδυτές

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιστρέφουν στα ελληνικά ομόλογα οι επενδυτές / 36 View / 08/05/2017

Ο καλύτερος μήνας του 2017 είναι ο Μάιος για την ελληνική αγορά ομολόγων βάσει της συναλλακτικής δραστηριότητας στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ). Οι επενδυτές διαβλέπουν πως οι επικείμενες αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα θα βελτιώσουν περαιτέρω το ήδη ευνοϊκό προφίλ του ελληνικού χρέους και θα οδηγήσουν σε πιο υψηλά επίπεδα τις τιμές των ελληνικών χρεογράφων, κάτι που θα γίνει εμφανές ειδικά από τη στιγμή που αυτά θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Είναι ενδεικτικό πως μέσα στις 4 συνεδριάσεις του Μάιου στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων έχουν γίνει συναλλαγές αξίας 29 εκατ. ευρώ, όσες δηλαδή ήταν αθροιστικά όλες οι συναλλαγές του Μαρτίου 2017.

Ο καλύτερος από άποψη συναλλαγών μήνας του έτους είναι μέχρι σήμερα ο Ιανουάριος με συνολικό ύψος συναλλαγών 30 εκατ. ευρώ, επίπεδα που αναμένεται να ξεπεραστούν τον τρέχοντα μήνα (ήδη από τις σημερινές συναλλαγές).

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 5,8%, από 6,9% πριν ακριβώς έναν μήνα, ενώ η απόδοση του διετούς ομολόγου είναι στο 5,5%, από 7,8% στις 7 Απριλίου 2017.

Οι επενδυτές στην αγορά ομολόγων δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ομόλογο που λήγει στις 17 Απριλίου 2019 και ακολουθεί στις προτιμήσεις τους το ομόλογο που ωριμάζει στις 24 Φεβρουαρίου του 2023. Το ενδιαφέρον τους αναμένεται πως θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες λόγω των αποφάσεων του επισήμου τομέα για το ελληνικό χρέος.

πηγή: cnn.gr