Εκποίηση -εν λειτουργία- για τη «Ναυτεμπορική»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκποίηση -εν λειτουργία- για τη «Ναυτεμπορική» / 12 View / 23/09/2020

Τίτλοι τέλους για τις αδελφές Αθανασιάδη, όχι όμως και για την εφημερίδα «Ναυτεμπορική» που με απόφαση του δικαστηρίου μπαίνει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει η Εurobank. Ειδικός διαχειριστής θα είναι η Grant Thornton -επικουρούμενη από το νομικό γραφείο Αγγελίδη-, ώστε να συντάξει business plan με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας και τη διενέργεια διαγωνισμού για την πώληση της εταιρείας στο σύνολό της ή τμηματικά.

Η εκποίηση -εν λειτουργία- των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυτεμπορικής» θα γίνει με το μοντέλο ΔΟΛ, που θεωρήθηκε επιτυχημένο.

Σημειώνεται ότι για σήμερα έχει προκηρυχθεί από την ΕΣΗΕΑ 24ωρη απεργία στην εφημερίδα και στο site λόγω των καθυστερήσεων στην πληρωμή δεδουλευμένων (τρεις μισθοί και επίδομα αδείας). Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων, προφανώς με νέα δεδομένα.

Μετά την υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης οι απαιτήσεις των εργαζομένων μεταφέρονται στο σκέλος της ικανοποίησης των πιστωτών από το εκπλειστηρίασμα.

Τα προβλήματα της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική» ήταν γνωστά στον χώρο των ΜΜΕ από το 2017. Γνωστή όμως ήταν και η… σχετική χαλαρότητα με την οποία τα αντιμετώπιζε η ιδιοκτησία των αδελφών Αθανασιάδη όλο αυτό το διάστημα.

Η Eurobank, πριν φτάσει στην κατάθεση αιτήματος ειδικής διαχείρισης (Ιούνιος 2019), είχε καταγγείλει τα δάνεια της εταιρείας, τα οποία υπερβαίνουν τα 6 εκατ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Ταυτόχρονα η «Ναυτεμπορική» έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς 6 εκατ. ευρώ.

efsyn.gr