Φεντερίκα Μογκερίνι: «Σαφής η κλιμάκωση» της έντασης στη Συρία

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φεντερίκα Μογκερίνι: «Σαφής η κλιμάκωση» της έντασης στη Συρία / 44 View / 20/03/2018

Για «σαφή κλιμάκωση» της έντασης στη Συρία έκανε λόγο η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Για την «απογοητευτική» κατάσταση στη Συρία και τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στέφαν ντε Μιστούρα, ανέφερε η Φ. Μογκερίνι. «Βλέπουμε σαφώς μια κλιμάκωση της κατάστασης», συνέχισε η ίδια, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εφαρμόσουν πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Καλούμε τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία να εργαστούν, όπως άρχισαν να κάνουν, για τις ζώνες αποκλιμάκωσης», ανέφερε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ. «Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι όλα βαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση», προσέθεσε.

Η Φ. Μογκερίνι τόνισε ότι η ΕΕ επιμένει στην ανάγκη εξεύρεσης μιας «συνολικής πολιτικής λύσης για τη Συρία» και συμπλήρωσε ότι αυτό το μήνυμα θα σταλεί στη διεθνή κοινότητα κατά τη Διάσκεψη των Βρυξελλών, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Απριλίου, υπό την αιγίδα της ΕΕ και του ΟΗΕ. Καταληκτικά είπε πως η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ συνεχίζουν να εργάζονται για την παύση των εχθροπραξιών και την πλήρη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπου χρειάζεται, στη Συρία και πως είναι απόλυτη ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες στη Γενεύη για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.