Στη Βαρσοβία ο Σαλβίνι για την «αντιευρωπαϊκή συμμαχία» του

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στη Βαρσοβία ο Σαλβίνι για την «αντιευρωπαϊκή συμμαχία» του / 14 View / 10/01/2019

Ταξίδι στην Πολωνία στις 9 Ιανουαρίου θα κάνει ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, όπου θα συζητήσει με τον επικεφαλής του ακροδεξιού κυβερνώντος Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS), Γιάροσλασβ Κατσίνσκι, τη συμμετοχή του στην αντιευρωπαϊκή συμμαχία που ετοιμάζει εν όψει ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Euobserver, οι ηγέτες Πολωνίας και Ιταλίας θα ενισχύσουν τις «ιδιαίτερες σχέσεις» τους κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βαρσοβία, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει μια νέα σημαντική αντιευρωπαϊκή συμμαχία.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Πρόκειται για συνάντηση στο ανώτατο επίπεδο. Αν ο πρόεδρος του κόμματος Κατσίνσκι συναντάται με έναν άλλο πολιτικό, είναι σημάδι μιας ιδιαίτερης σχέσης και έτσι την αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς στον πολωνικό ραδιοσταθμό RMF.

Σύμφωνα με τη Repubblica, στην οποία έκανε δηλώσεις ο πρώην πρωθυπουργός Κάζιμιρτς Μαρτσικιέβιτς, που έχει αποχωρήσει από το Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης, «αν ο Σαλβίνι πείσει το πολωνικό κόμμα να προσχωρήσει σε αυτήν τη συμμαχία, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Αν το PiS, όπως και το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων προσχωρήσουν στην ομάδα, θα έχουν 140 ευρωβουλευτές ή και παραπάνω, καθιστώντας την ομάδα την τρίτη μεγαλύτερη στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Αν ο Σαλβίνι νικήσει στις εκλογές το 2019 και γίνει πρωθυπουργός, όπως αναμένεται, και αν το PiS κερδίσει τις φετινές κοινοβουλευτικές εκλογές, όπως επίσης αναμένεται, η νέα ομάδα θα έχει δύο ηγέτες εν ενεργεία, δύο εκ των μεγαλυτέρων κρατών – μελών της Ε.Ε.», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.

Τους τελευταίους μήνες, ο Ματέο Σαλβίνι κάνει επαφές και συναντήσεις με τους ακροδεξιούς και αντιευρωπαϊστές ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθειά του να προωθήσει την αντιμεταναστευτική και ακροδεξιά πολιτική του. Μεταξύ αυτών έχει συναντήσει τη Μαρίν Λεπέν, του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών