“Σταματήστε τη CETA”: Ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Σταματήστε τη CETA”: Ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / 15 View / 15/02/2017

«Με τίνος το μέρος είστε, ευρωβουλευτές;» είναι το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών κατά της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά (CETA), που έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο καθώς σήμερα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την υιοθέτησή της.

Οι διαδηλωτές, που είναι ντυμένοι με άσπρες φόρμες εργασίας και φορούν μάσκες στο πρόσωπο, σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα, καθιστοί ή ξαπλωμένοι εμποδίζοντας την πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Αν πείτε ναι στη CETA, ποδοπατείτε τον λαό», γράφει ένα πανό, ενώ σε άλλα είναι γραμμένα συνθήματα, όπως «Διάλυση της δημοκρατίας; Εκτός συζήτησης!», και «Όσο περισσότερο επιμένετε, τόσο περισσότερο θα αντιστεκόμαστε».

Λίγα μέτρα πιο μακριά η μη κυβερνητική οργάνωση Friends of the Earth έχει τοποθετήσει έναν φουσκωτό Δούρειο Ίππο με αναρτημένο πάνω του ένα πανό που γράφει «Σταματήστε τη CETA».

Ακτιβιστές της Greenpeace πάνω σε φουσκωτές βάρκες κατά μήκος του ποταμού που περνά μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταγγέλλουν την «τοξική» συμφωνία.

Η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), έπειτα από τρίωρη συζήτηση παρουσία της Ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρεμ.