Σκα Κέλερ: Να ξεκινήσουν πολύ σύντομα ουσιώδεις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σκα Κέλερ: Να ξεκινήσουν πολύ σύντομα ουσιώδεις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος / 16 View / 12/04/2017

Την σημασία τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να δουν σοβαρά το θέμα του χρέους της Ελλάδας και να ξεκινήσουν πολύ σύντομα «ουσιώδεις διαπραγματεύσεις» για την αναδιάρθρωσή του υπογράμμισε η συμπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Σκα Κέλλερ, κατά την διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της αντιπροσωπείας των Ευρωπαίων Πράσινων που επισκέπτεται την χώρα μας. Η Σκα Κέλερ επισήμανε ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στο Βερολίνο» και τόνισε ότι πρέπει και τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να πάρουν καθαρή θέση και να πιέσουν προς την κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος.

Παράλληλα, η Σκα Κέλερ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των υψηλών στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα στο πλαίσιο του Μνημονιακού προγράμματος σημειώνοντας ότι πρέπει «να δοθεί ανάσα» στην χώρα μας. Η Σκα Κέλερ χαρακτήρισε «ατυχές» που ο Β. Σόιμπλε και το ΔΝΤ δεν βλέπουν την σπουδαιότητα της επανεπένδυσης πόρων στην οικονομία της Ελλάδας. Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Ελλάδα, η Σκα Κέλερ υπογράμμισε ότι οι πιέσεις για περισσότερα μέτρα από το ΔΝΤ, αλλά και κάποια κράτη-μέλη όπως κι η Γερμανία, είναι «απολύτως ανεπίτρεπτες».