Πολιτικό θρίλερ στη Γερμανία: Νέες διαβουλεύσεις CSU-CDU για να μη παραιτηθεί ο Ζεεχόφερ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολιτικό θρίλερ στη Γερμανία: Νέες διαβουλεύσεις CSU-CDU για να μη παραιτηθεί ο Ζεεχόφερ / 30 View / 02/07/2018

Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στη Γερμανία, με αφορμή την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Χορτσ Ζεεχόφερ, προσφέρθηκε να παραιτηθεί και από τα δύο αξιώματά του.

Στη διάρκειας 12 ωρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CSU στελέχη του κόμματος προσπάθησαν να τον πείσουν να μην επιμείνει στην απόφασή του.

Ο ίδιος μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα γίνει νέα συζήτηση με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές τους.

«Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία στο κεντρικό ζήτημα των συνοριακών ελέγχων και των επαναπροωθήσεων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «πρόσφερα το αξίωμά μου και θα συνεχίζω να το κάνω για τις τρεις επόμενες ημέρες, ελπίζω να βρεθεί συμφωνία».

Σύμφωνα με πηγές από το CSU που επικαλείται το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων αν η Καγκελάριος επιμείνει στην απόρριψη των μονομερών ενεργειών εκ μέρους της Γερμανίας, ο κ. Ζεεχόφερ θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Η κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία συγκροτήθηκε πριν από τρεις μήνες και οι πολιτικές εξελίξεις την καθιστούν ιδιαίτερα εύθραυστη.

πηγή: euronews