Οργή Ντιμιτρόφ μετά από πρόκληση υπουργού με το όνομα της Β. Μακεδονίας

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οργή Ντιμιτρόφ μετά από πρόκληση υπουργού με το όνομα της Β. Μακεδονίας / 6 View / 10/02/2020

Την έντονη καταδίκη του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας προκάλεσε η ενέργεια υπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης να επαναφέρει στο υπουργείο της πινακίδα που αναγράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασέλα Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ να την κατηγορεί ότι παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μια μια οργισμένη τοποθέτηση ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας μίλησε για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων της Βόρειας Μακεδονίας» και συμπλήρωσε ότι  η Ρασέλα Μιζράχι, με την ενέργεια της αυτή θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και «δυναμιτίζει» τις σχέσεις της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι για την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας υπήρξε διαμαρτυρία από την μεριά της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Σκόπια, στην οποία επισημαίνεται ότι τέτοιες πράξεις συνιστούν κατάφωρη παραβίαση συγκεκριμένων άρθρων της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κάλεσε, ακόμη, την Μιζράχι να αφαιρέσει αμέσως την πινακίδα και να τοποθετήσει εκείνη με τη σωστή ονομασία της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε θα προτείνει στον πρωθυπουργό της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι να ζητήσει από την Βουλή την αποπομπή της Μιζράχι από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βόρεια Μακεδονία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου. Μέχρι τότε τις τύχες της χώρας κρατά η υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση με δύο υπουργούς.