Ομάδα ακροδεξιών συγκρούστηκε με ασυνόδευτους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία

by/ 0 Comments / 52 View / 16/09/2016

Γερμανοί ακροδεξιοί συγκρούστηκαν το βράδυ της Τετάρτης με ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο στην ανατολική πόλη Μπάουτσεν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε άλλη μια ένδειξη της επιδείνωσης του αντιμεταναστευτικού κλίματος που επικρατεί στην χώρα, περίπου έναν χρόνο μετά την άφιξη περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων στη χώρα.

Περίπου 80 νεαροί άνδρες και γυναίκες, κυρίως Γερμανοί, μέλη ακροδεξιών ομάδων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπάουτσεν, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δρέσδης την Τετάρτη το βράδυ, φωνάζοντας συνθήματα ότι η πόλη ανήκει στους Γερμανούς, ανέφερε η αστυνομία.

Απέναντι τους στεκόταν μια ομάδα περίπου 20 ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο στην Γερμανία.

«Η αστυνομία δέχθηκε κλήση περίπου στις 20:50 και ενημερώθηκε ότι δύο ομάδες αντάλλαζαν λεκτικές επιθέσεις, πετώντας η μια στην άλλη μπουκάλια, ξύλινες σανίδες και άλλα αντικείμενα», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ούβε Κιλτς σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν αλυσίδα για να χωρίσουν τις δύο ομάδες και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ όταν οι αιτούντες άσυλο εκτόξευσαν μπουκάλια, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Όταν οι ανήλικοι πρόσφυγες αποχώρησαν, η ομάδα των ακροδεξιών τους ακολούθησε έως τα σπίτια – προσφυγικά κέντρα, όπου διέμεναν.

Η αστυνομία ζήτησε από τους 32 νεαρούς αιτούντες άσυλο να μην εγκαταλείψουν το κτήριο. Δεκαοκτάχρονος Μαροκινός μέσα στο κτήριο έδειξε πληγές από κοψίματα στα χέρια του, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πώς προκλήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές άρχισαν έρευνα για διατάραξη της ειρήνης και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης.