Οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο / 22 View / 02/02/2017

Ένα βίντεο κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, όπου καταγράφεται η στιγμή που άνδρες ασφαλείας αρπάζουν και απομακρύνουν με τη βία εκτός της αίθουσας ενός συνεδριακού κέντρου δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθεί να θέσει ερωτήσεις στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, ένα περιστατικό οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη ερευνώνται.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγινε τα λεπτά που προηγήθηκαν εντός της αίθουσας σε ένα συνεδριακό κέντρο όπου δημοσιογράφοι είχαν περικυκλώσει τη Μαρίν Λεπέν και εικονολήπτες κατέγραφαν με τις κάμερές τους την προεκλογική της εκστρατεία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μέτωπο, η πολιτικός δεν ευθύνεται για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου από το επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο επισκεπτόταν.

Στο βίντεο διακρίνεται ο δημοσιογράφος Πολ Λαρουτουρού που εργάζεται στο σατιρικό σόου Quotidien του TMC να φωνάζει, ενώ τον απομακρύνουν με την βία από την αίθουσα:

«Αφήστε με, αφήστε με, τι γίνεται με την ελευθερία του Τύπου;»

Εκτός της αίθουσας σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του δημοσιογράφου, ενός εικονολήπτη και των σωματοφυλάκων.

Ο Νταβίντ Ρασλίν, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, έστειλε χθες στο Twitter μήνυμα επισημαίνοντας ότι οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν δεν ευθύνονται.

«Οι άνδρες ασφαλείας που περιφρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο φρόντισαν για αυτό» συμπλήρωσε.