Μ. Σουλτς: Δεν αρκεί μόνο σταθερότητα, χρειάζεται και ανάπτυξη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μ. Σουλτς: Δεν αρκεί μόνο σταθερότητα, χρειάζεται και ανάπτυξη / 25 View / 10/04/2017

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στην έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Willy-Brandt-Haus) στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (VAP).

Απαντώντας σε ερώτηση για το ελληνικό θέμα, όπως αναφέρει Deutsche Welle, ο κ. Σουλτς εξέφρασε την άποψη πως μετά το Eurogroup της Μάλτας θα μπορέσουν να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις για την Ελλάδα. Για να συμβεί όμως αυτό, σημειώνεται, θα πρέπει όλες οι πλευρές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Όπως επισήμανε, «τα πλεονάσματα στον κρατικό προϋπολογισμό και οι τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για αυτό που είναι αναγκαίο». Η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα είναι. σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, προς το συμφέρον όλων.

Ο Μάρτιν Σουλτς ρωτήθηκε κατά πόσο ευσταθούν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε απειλήσει με αποχώρηση των Σοσιαλδημοκρατών από την κυβέρνηση, εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα εξακολουθούσε να παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ενώ διέψευσε κάτι τέτοιο, άφησε έμμεσα να εννοηθεί ότι όντωςς υπήρξε διένεξη μεταξύ Σόιμπλε και Γκάμπριελ. Επικαλούμενος τη διαδικασία που ακολουθείται στον κυβερνητικό συνασπισμό, σημείωσε πως η απόφαση για το όποιο θέμα επιτυγχάνεται έπειτα από συνεννόηση και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων. «Συνεπώς» τόνισε ο κ. Σουλτς, «στο πλαίσιο αυτού του συντονισμού ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποστήριξε τη θέση του SPD, η οποία ενσωματώθηκε στην τωρινή στάση της γερμανικής κυβέρνησης (…) και η οποία είναι δεσμευτική για όλα τα της τα μέλη.»

Σύμφωνα πάντως με υψηλόβαθμη πηγή του SPD, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, τα περί απειλής του κ. Γκάμπριελ ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.