«Λευκός καπνός» για το νέο ηγέτη του CDU

by/ 0 Comments / 4 View / 16/01/2021

O Άρμιν Λάσετ είναι ο εκλεκτός των Χριστιανοδημοκρατών καθώς ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο πρώτο ψηφιακό συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη με αυτόν τον τρόπο λόγω των περιορισμών για την πανδημία.

Ο Λάσετ, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στο «άρμα» της Άνγκελα Μέρκελ, έλαβε 521 ψήφους έναντι 466 ψήφων του Φρίντριχ Μερτς που υπήρξε το μεγάλο φαβορί για τη εκλογική διαδικασία και είχε τη στήριξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην εκλογική διαδικασία έλαβαν μέρος 991 σύνεδροι του CDU ενώ υπήρξαν και τέσσερις αποχές.

Στο πλευρό του Λάσετ τάχθηκαν επισήμως η απερχόμενη αρχηγός Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, ο επί 16 χρόνια επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Έλμαρ Μπροκ, ο πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ και η επικεφαλής της Οργάνωσης Γυναικών του CDU Ανέτε Βίντμαν – Μάουτς.

Η διαδικασία για το δρόμο της Καγκελαρίας

Ο νέος αρχηγός του CDU θα κληθεί, λοιπόν, να οδηγήσει το κόμμα του στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε πέντε κρατίδια εντός του 2021 και βεβαίως στις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα είναι και ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία. Μέχρι τώρα θεωρείται ότι, εκτός από τους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, το βλέμμα στην Καγκελαρία έχουν τουλάχιστον ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Σέντερ και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Και οι δύο απολαμβάνουν μεγάλα ποσοστά αποδοχής από τους πολίτες.

Η επιλογή υποψηφίου Καγκελάριου αναμένεται να γίνει την άνοιξη.

Efsyn.gr