Κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν από τη Γερμανία καταγγέλλουν Έλληνες επιβάτες

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν από τη Γερμανία καταγγέλλουν Έλληνες επιβάτες / 37 View / 22/11/2017

Ελέγχους άλλων εποχών προ συνθήκης Σένγκεν θυμίζουν οι γερμανικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας. Πολλοί Έλληνες επιβάτες δηλώνουν πως αντιμετωπίζονται ως επιβάτες τρίτων χωρών.

Η Γερμανία έχει ειδοποιήσει από τις αρχές Οκτωβρίου την Ευρώπη για τους έκτακτους ελέγχους ειδικά για την Ελλάδα για λόγους εσωτερικής ασφαλείας. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε διάβημα προς το Βερολίνο κάτι για το οποίο δήλωσε άγνοια ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται επίσης πως σήμερα η Κομισιόν τόνισε πως όλα τα περιστατικά βρίσκονται υπό έρευνα.
Το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικό τόνισε στη DW πως στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων διαπιστώθηκαν 1000 παράνομες είσοδοι στη χώρα σε διάστημα 10 μηνών και για αυτό το λόγο οι έλεγχοι πρέπει να είναι εξαιρετικά αυστηροί.

Ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό όλων των υπολοίπων πτήσεων από χώρες της ΕΕ.

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, με σκοπό να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις σε σχέση με τον αποκλεισμό πτήσεων από την Ελλάδα -προς ή διαμέσου της Γερμανίας- από τον χώρο αφίξεων Σένγκεν των γερμανικών αεροδρόμιων, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν.